Clubgebouw

Op een clubgebouw waar onder andere ook schaakwedstrijden gehouden worden in Gent zijn laatst nog zonnepanelen geplaatst.

Foto 1:

Zonnepanelen op clubgebouw

Foto 2:

Wat zijn zonnepanelen?

In 2000 kostte een zonnepanelen systeem zo een €19.500,-. Het terugverdienen van zo een systeem duurde ongeveer 15 jaar. Als u vandaag de dag een zonnepanelen systeem wilt aankopen is het bedrag dat u kwijt bent een stuk lager. Daardoor is uw systeem ook sneller terugverdient. Een systeem met 12 zonnepanelen wordt verkocht voor zo een €5000,- tot €8500,-. De prijzen zijn echter zonder premies, want daardoor kan de prijs nog lager uitvallen.

Zonnepanelen schuin dak

Naast de zonnepanelen op een plat dak is het natuurlijk om zonnepanelen op een schuin dak te plaatsen. Kijk naar de opties om zo een goede set zonnepanelen te krijgen. Voor ieder dak kan dit weer anders zijn. Weet hoe je alle zonnepanelen op een goede manier en op de juiste plek kunt laten plaatsen.

Zonnepanelen plat dak

Als je een plat dak hebt dan is dat zeer geschikt voor zonnepanelen. De zonnepanelen kunnen gemakkelijk gemonteerd worden en vaak zie je ze niet eens zo echt. Het dak van je huis blijft zoals het is. Wel fijn als je er aan gehecht bent of niet van zonnepanelen op je dak houdt. Het platte dak is dan dus ideaal en zal ervoor zorgen, dat je uitzicht niet veranderen zal.

Wanneer voor zonnepanelen kiezen?

Natuurlijk is de keuze voor zonnepanelen op een schuin dak logisch als je ook een schuin dak hebt en verder geen andere opties. Heb je wel keuze opties dan kan hiervoor gekozen worden, omdat het schuine dag goed op het zuiden ligt. Het is dan ideaal om ervoor te kiezen om het dak op de juiste manier te bedekken met zonnepanelen.

Wil je weten of er een premie is voor jouw zonnepanelen? Ga dan naar zonnepanelen premies. Zie ook de website van Vlaanderen.be over renovatiepremies.